NEO (NEO)

NEO is een next-gen smart economy platform. Op deze pagina duiken we dieper in deze altcoin van Chinese makelij. Ik leg het één en ander uit over de technologie achter deze altcoin, waar je NEO kunt kopen en hoe je aan een NEO wallet komt.

NEO betekent jong in het Grieks en wordt ook wel de Chinese Ethereum genoemd. In de cryptocurrency wereld staat deze relatief jonge coin bekend om zijn explosieve groei. Volgens hun website is NEO een op blockchain gebaseerde non-profit community.

Het doel van NEO is het worden van het gedecentraliseerde netwerk voor een “smart economy”. Smart economy is volgens de NEO ontwikkelaars een samenkomst van digitale activa, een digitale identiteit en smart contracts. Smart contracts is natuurlijk geen onbekend fenomeen in de cryptocurrency wereld. Er zijn meerdere cryptocurrencies die smart contracts technologie bieden waaronder Ethereum veruit de bekendste is. De bijnaam van NEO als de Chinese Ethereum komt mede door de gelijkenissen tussen NEO en Ethereum op het gebied van smart contracts. Net als Ethereum zijn er cryptocurrencies waaronder Ontology die zijn gebouwd op het NEO netwerk. 

NEO is ontwikkeld door een blockchain R&D bedrijf uit Shanghai genaamd OnChain. Na de ontwikkeling van NEO zijn de tokens in 2 periodes verkocht en is NEO in 2015 gelanceerd. NEO is meer dan enkel een cryptocurrency. Het is een ecosysteem met de volgende functionaliteiten:

Een Delegated Byzantine Fault Tolerance Algoritme

Het DBFT algoritme is een blockchain consensus mechanisme. In de post over proof-of-work en proof-of-stake heb ik al eens 2 verschillende consensus mechanismes uitgelegd. Het DBFT mechanisme is technisch vrij ingewikkeld. Het komt er echter op neer dat de consensus in stand wordt gehouden ondanks dat bepaalde nodes onzuivere intenties hebben. Met dit mechanisme gaat NEO het bekende Byzantine Generals Problem tegen.

NeoX

NeoX is een systeem dat de mogelijkheid kan creëren om te opereren op verschillende blockchains. Door dit systeem kunnen onder andere smart contracts verlopen over meerdere blockchains.

NEO Contract

NEO Contract is een systeem waarop men smart contracts kan maken. Deze smart contracts zijn erg schaalbaar en geïntegreerd met meerdere programmeertalen zoals C#, VB.Net en Java.

NeoFS

NeoFS is een dienst die gedecentraliseerde opslag aanbiedt. Je kunt dit zien als een peer to peer Dropbox.

Neo kopen

Er zijn momenteel bijna geen websites waar men direct NEO tokens kan kopen. Helaas hebben de giganten Coinbase en Changelly de NEO tokens nog niet in het portfolio en kun je ook bij Litebit (nog) niet terecht voor NEO.  De meest gebruikte manier om NEO tokens te kopen is door deze te verhandelen op een cryptocurrency exchange. Hieronder leg ik stap voor stap uit hoe je NEO kunt kopen.

  1. Ga naar Coinbase en maak een account aan. Coinbase is de meest populaire en simpele verkoper van Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash en Litecoin met meer dan 20 miljoen klanten.
  2. Koop Bitcoin of Ethereum en bewaar deze in je Coinbase wallet. Ethereum is hier de handigste keuze omdat je minder transactiekosten moet betalen.
  3. Ga naar Binance of HitBTC en maak een trading account aan. Binance en HitBTC zijn cryptocurrency exchanges die onder andere NEO in het portfolio hebben.
  4. Maak op Binance of HitBTC een hosted Ethereum wallet aan en haal het adres op.
  5. Stuur de Ethereum tokens naar je Ethereum wallet van Binance of HitBTC.
  6. Verhandel de Ethereum tokens voor NEO tokens.

Als je dit hebt gedaan dan kun je natuurlijk je coins laten staan in de NEO wallet van je exchange. Echter, zoals je kunt lezen op de pagina over crypto wallets zijn exchange wallets niet de meest veilige wallet. Je kunt de coins ook bewaren in een andere wallet. Hieronder staan enkele voorbeelden van NEO wallets.

NEO wallet

Op de markt zijn verschillende varianten van een NEO wallet. Zoals je kunt lezen op de pagina over crypto wallets zijn er verschillende type wallets. Elk type wallet heeft zijn eigen voordelen op het gebied van veiligheid en liquiditeit. Hieronder staan enkele voorbeelden van NEO wallets.

Morpheus wallet (software wallet)

De Morpheus wallet is een lichte software wallet voor Windows en MAC OSX. De wallet ondersteunt NEO maar ook GAS, op NEO gebouwde tokens, Bitcoin en Litecoin. Je kunt de wallet downloaden op de Github pagina.

Ga naar Morpheus wallet

 

Ledger NEO wallet (hardware wallet)

Ledger is een bekende leverancier van hardware wallets. In tegenstelling tot web en software wallets is een hardware wallet niet gratis. Maar, een hardware wallet is wel de veiligste soort cryptocurrency wallet op de markt. Een Ledger wallet kun je kopen in de Ledger webshop.

Ga naar Ledger

Disclaimer
Investeren in cryptocurrency staat bekend als zeer riskant. De markt is zeer volatiel wat betekent dat de schommelingen snel en flink zijn. Daarbij is de cryptocurrency markt gedecentraliseerd. Dit wil zeggen dat er, in tegenstelling tot de aandelenmarkt geen regulerende instantie is die investeerders beschermt. Bij het investeren van cryptocurrency adviseer ik je om voorzichtig te zijn en geen geld de investeren wat je niet kunt missen.