OmiseGo (OMG)

OmiseGO is een cryptocurrency met als slogan “unbank the banked”. Op deze pagina duiken we dieper in OmiseGO. Ik leg je het één en ander uit over de technologie, de aankomende ontwikkelingen, waar je OmiseGO kunt kopen en hoe je aan een OmiseGO wallet komt.

OmiseGO maakt deel uit van het Aziatische bedrijf Omise. Omise is een zeer bekende betalingsprovider in Thailand en Zuid-Oost Azie. De Omise group heeft in het verleden talloze keren samengewerkt met blockchain projecten.

Zo heeft het contributies geleverd aan Ethereum en samengewerkt met onder andere Hydrachain, Golem, Tendermint en Cosmos. OmiseGO is ontwikkeld als toevoeging aan het betalingsplatform. Het is een op Ethereum gebouwde cryptocurrency, oftewel een ERC20 token. Dat het een ERC20 token is verbaast niemand gezien de grote invloed van Vitalik Buterin in OmiseGO. Vitalik is één van de mede-oprichters van Ethereum en nu onder andere werkzaam voor OmiseGO. Het OmiseGO platform moet het uitwisselen van zowel cryptovaluta als fiat valuta mogelijk maken zonder tussenkomst van een derde partij. In de video hieronder wordt nog eens uitgelegd wat OmiseGo exact is.

OmiseGO kopen

Het OmiseGO netwerk maakt gebruik van een in-house token genaamd OMG. Er zijn verschillende manieren om OmiseGO te kopen. De makkelijkste manier is om ze direct te kopen met je credit card of iDeal. Zo kun je onder andere OmiseGO kopen met je credit card op Changelly of met iDeal op Litebit.

Je kunt ook OmiesGO kopen via een cryptocurrency exchange. Dit doe je door Bitcoin of Ethereum te kopen en deze op een cryptocurrency exchange te verhandelen voor OMG tokens. Hieronder leg ik in een paar simpele stappen uit hoe je dit doet.

  1. Ga naar Coinbase en maak een account aan. Coinbase is de meest populaire verkoper van Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash en Litecoin met meer dan 20 miljoen klanten.
  2. Koop Bitcoin of Ethereum en bewaar deze in je Coinbase wallet. Ethereum is hier de handigste keuze omdat je de minste transactiekosten betaalt.
  3. Ga naar Binance of HitBTC en maak een trading account aan. Binance en HitBTC zijn cryptocurrency exchanges die onder andere OmiseGO in het portfolio hebben.
  4. Maak op Binance of HitBTC een hosted Ethereum wallet aan en haal het adres op.
  5. Stuur de Ethereum tokens vanuit je Coinbase wallet naar je Ethereum wallet van Binance of HitBTC.
  6. Verhandel de Ethereum tokens op de exchange voor OMG tokens.

Als je dit hebt gedaan dan kun je natuurlijk je tokens laten staan in de OmiseGO wallet van je exchange. Echter, zoals je kunt lezen op de pagina over crypto wallets zijn exchange wallets niet de meest veilige wallet. Je kunt de tokens ook bewaren in een andere wallet. Hieronder staan enkele voorbeelden van een OmiseGO wallet.

OmiseGO Wallet

Net als veel andere op token gebaseerde cryptocurrencies is OmiseGO een ERC20 token. ERC20 tokens zijn er in overvloed. Dit komt omdat Ethereum het heel makkelijk heeft gemaakt om tokens te ontwikkelen die actief zijn op de Ethereum blockchain. Dit wil ook zeggen dat je OMG tokens kunt bewaren in elke wallet die ERC20 tokens accepteert. Hieronder staan enkele voorbeelden van een OmiseGO wallet.

De officiele Ethereum ERC20 wallet (software wallet)

De officiele Ethereum wallet kan worden gedownload van hun website. In de wallet kun je Ether coins bewaren maar ook andere tokens die gebouwd zijn op Ethereum. Je kunt er ook smart contracts schrijven en gebruiken.

Ga naar Ether wallets

 

Ledger wallet (hardware wallet)

Ledger is een bekende leverancier van hardware wallets. In tegenstelling tot web en software wallets is een hardware wallet niet gratis. Maar, een hardware wallet is wel de veiligste soort cryptocurrency wallet op de markt. Een Ledger wallet kun je kopen in de Ledger webshop.

Ga naar Ledger

Disclaimer
Investeren in cryptocurrency staat bekend als zeer riskant. De markt is zeer volatiel wat betekent dat de schommelingen snel en flink zijn. Daarbij is de cryptocurrency markt gedecentraliseerd. Dit wil zeggen dat er, in tegenstelling tot de aandelenmarkt geen regulerende instantie is die investeerders beschermt. Bij het investeren van cryptocurrency adviseer ik je om voorzichtig te zijn en geen geld de investeren wat je niet kunt missen.